URSA Pure Floc

Společnost URSA uvádí na trh čistě přírodní foukanou minerální izolaci bez formaldehydu

Společnost URSA uvádí na trh čistě přírodní foukanou minerální izolaci bez formaldehydu


URSA Pure Floc

Foukaná izolace URSA Pure Floc kombinuje vynikající tepelně-technické vlastnosti minerální vlny s rychlým a flexibilním zpracováním. Materiál se přizpůsobí tvaru konstrukce a vyplní tak i těžko izolovatelná místa, čímž eliminuje tepelné mosty. S jediným produktem lze izolovat téměř všechny konstrukce v nových i starých budovách. Foukaná minerální vlna je bez formaldehydu, pojiv a zpomalovačů hoření. Je odolná proti plísním, nehnije a postupem času se nerozkládá.

Foukaná izolace URSA Pure Floc je vhodnou alternativou zateplení domu či bytu nejenom při nedostatku běžných standardních minerálních izolací. URSA Pure Floc zajišťuje vynikající tepelnou, zvukovou a protipožární ochranu. Je dokonale paropropustná, výborně tlumí hluk a je čistě přírodní. Aplikuje se všemi běžnými stroji na foukanou izolaci, stačí tedy jen kontaktovat profesionály, kteří foukanou izolaci aplikují.

Zateplení v půdních prostorech

Foukaná izolace představuje další možnost zateplení budov s obdobnými benefity jako prozatím převažující klasické minerální izolace v rolích či deskách. URSA Pure Floc je ideální k izolování střech s příhradovými vazníky, kde URSA Pure Floc dokonale vyplní i drobné mezery a špatně přístupná místa. Velmi rychle se s ní zateplí stropy půd a podobně,“ říká Ing. arch. Tereza Vojancová ze společnosti URSA, předního výrobce a dodavatele minerálních izolací.

Izolace uzavřených dutin a rámových konstrukcí

URSA Pure Floc je vhodná také pro objemové plnění do uzavřených dutin a rámových konstrukcí. Typicky to jsou dřevostavby, trámové stropy a šikmé střešní konstrukce v nových i starých budovách. Aplikovaná objemová hmotnost URSA Pure Floc v dutinách je 30-40 kg/m3. URSA Pure Floc snižuje tepelné ztráty stavební konstrukce a výrazně zvyšuje komfort bydlení v každém ročním období. Při objemovém plnění vykazuje 0% sesedání, tzn. že URSA Pure Floc zajistí dokonalé vyplnění dutin bez jakýchkoliv mezer po celou dobu životnosti konstrukce a tím i její bezpečnost.